Gallery

About This Project

Client: 
Denver Public Schools 
Location: 
Denver, Colorado 
Size: 
14,337 sq. ft. 
Date completed: 
February, 2002 

This project provided the addition of a new 14,337 square foot library wing to the existing Denver West High School building. LOA Architecture created an elevated structure with a circular central space bathed in natural daylight from translucent skylights. The plan radiates outward to a half-dodecagon, and features a facade of alternating windows and walls with a strong vertical theme reminiscent of Neo-Gothic style, which complements the original structure.

"This library is so beautiful, it makes me want to learn!" commented one 10th-grader after using the updated Denver West High School Library Media Center. The 12,000 square foot addition to the school—which was built in 1926—includes a theater that seats 100 as well as a multimedia production studio. Luis Acosta Architects designed the $4-million dollar project, which serves some 1,700 inner-city students. (Excerpted from American Libraries Magazine.)